Zaprojektowane specjalnie do filtracji wina, piwa i soków owocowych, pompy tłokowe lub membranowe mechaniczne H zawierają odsłonięty wał obrotowy przeznaczony do napędzania mieszalnika. W procesie klarowania do napoju dozowana jest ziemia okrzemkowa i mieszana w kierunku przeciwnym do głównego przepływu, co pozwala na usunięcie komórek drożdży i innych cząstek bez zatrzymywania cząsteczek aromatu, smaku i garbnika. Rozwiązanie to pozwala na jednoczesne realizowanie procesów dozowania i mieszania za pomocą jednego urządzenia.
Zakres wydajności od 29 do 160 l/h w układzie jednogłowicowym lub wielogłowicowym
Ciśnienie maksymalne robocze do 10 bar
Korpus aluminiowy pokryty metodą kataforezową
Ręczna regulacja długości skoku, dostępny siłownik elektroniczny
Dokładność dozowania +/-2%
Dostępna konfiguracja zgodna z EC 1935/2004 „Przepisy dotyczące kontaktu z żywnością”
Używamy ciasteczek do celów statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich używanie. OKDowiedz się więcej